Гройсман вітає рішення МВФ про запуск нової програми співробітництва з Україною / фото УНІАН

Рішення Міжнародного валютного фонду про нову програму для України на 3,9 млрд дол. та рішення Світового банку про надання нашій країні 750 млн дол. гарантій дозволяють фінансово впевнено пройти піковий з огляду на обсяг запланованих боргових виплат 2019 рік.

Про це написав прем'єр-міністр України Володимир Гройсман у мережі Facebook.

«Вітаю рішення Ради директорів Міжнародного валютного фонду про запуск нової програми співробітництва з Україною обсягом 3,9 млрд дол. і рішення Ради Світового банку про надання нашій країні гарантій на підтримку державної політики в 750 млн дол. Це важлива підтримка для нас, адже вона дозволяє фінансово впевнено пройти 2019 рік – піковий з огляду на обсяг запланованих боргових виплат», - написав Гройсман.

Відео дня

Читайте також"Визнання прогресу та успіху": Порошенко відреагував на рішення МВФ про нову програму для України

Голова уряду підкреслив, що протягом останніх років Україна стабілізувала економічну ситуацію, і має економічне зростання вже 11 кварталів поспіль.

«На 2019 рік маємо збалансований бюджет і фундамент для переходу на трирічне бюджетне планування. Співпраця з міжнародними партнерами дає можливість спокійно пройти наступний рік і продовжувати реформи», - додав Гройсман.

Як повідомляв УНІАН, Рада директорів МВФ затвердила нову програму stand-by для України обсягом 3,9 млрд дол. з негайною виплатою першого траншу на 1,4 млрд дол.

Програма буде зосереджена на продовженні бюджетної консолідації, подальшому зниженні інфляції, зміцненні фін сектору і поліпшенні податкового адміністрування.

Також Рада директорів Світового банку схвалила надання Україні фінансової гарантії на 750 млн дол., яка допоможе залучити до державного бюджету на міжнародних ринках близько 1 млрд дол.