Ілюстрація REUTERS

Голова Представництва Європейського Союзу в Україні Хюг Мінгареллі заявляє, що Євросоюз може виділити Україні другий транш макрофінансової допомоги у розмірі 500 мільйонів євро навесні. 

Читайте такожМВФ затвердив нову програму для України та виділив перший транш

Як передає кореспондент УНІАН, про це посол сказав на прес-конференції щодо підсумків засідання Ради асоціації Україна-ЄС, яке відбулося 17 грудня у Брюсселі. 

Відео дня

Посол ЄС розповів про деталі засідання Ради асоціації в частині обмеженого кола осіб. 

Зокрема, як сказав Мінгареллі, комісар Європейського Союзу з питань європейської політики сусідства та переговорів з розширення Йоганнес Ган "наголосив на тому факті, що другий транш нашої макрофінансової допомоги у розмірі 500 мільйонів євро може бути виділений, починаючи з наступної весни, якщо буде забезпечено Україною виконання необхідних умов". 

Крім того, додав Мінгареллі, єврокомісар заявив, що питання просрочених кредитів має бути розглянуте якомога швидше. 

Як повідомляв УНІАН, Європейська Рада 26 червня остаточно затвердила Четверту програму макрофінансової допомоги для України в розмірі 1 млрд євро.

11 грудня Європейська Комісія надала Україні перший транш макрофінансової допомоги номінальним обсягом 500 млн євро у вигляді позики під процентну ставку 1,25% річних з погашенням у квітні 2033 року. Виділення другого траншу залежить від виконання Україною зобов'язань у плані реалізації секторальних реформ, зокремі у галузі енергетики.