Ілюстрація REUTERS

Європейський Союз надасть Україні 50 мільйонів євро на подальше проведення реформи децентралізації.

Читайте такожДецентралізація в Україні наразі не є незворотною – Гройсман

Згідно з повідомленням прес-служби Міністерства регіонального розвитку і ЖКГ, про це йшла мова під час зустрічі віце-прем'єр-міністра - Міністра регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ України Геннадія Зубко з керівником Групи підтримки України Пітером Вагнером і Керівником програм співпраці Представництва Європейського Союзу в Україні Штефаном Шлейнингом.

Відео дня

Європейський Союз продовжує програму "U-LEAD з Європою" та надасть Україні 50 мільйонів євро на реалізацію другої фази програми.

"Ми продовжуємо успішне співробітництво з проектом U-LEAD. Дорожня карта співпраці залишиться незмінною, оскільки Угода України з ЄС про співпрацю з цим проектом відповідає Європейській Хартії місцевого самоврядування. До кінця січня 2019 року спільно з нашими міжнародними партнерами підготуємо операційний план дій-2020 та на його основі запропонуємо структуру Центрального офісу реформ. У нас багато нових завдань, зокрема, напрацювання виборчого законодавства та картографічні роботи для моделювання процесів в областях", - цитує прес-служба Зубко.

За словами віце-прем'єра, сьогодні перед країною і перед органами центральної та місцевої влади, парламенту, органів місцевого самоврядування стоїть ряд завдань, зокрема, формування нової територіальної основи та проведення виборів в 2020 році вже на основі нової адміністративно-територіальної карти України.

"Паралельно органи місцевого самоврядування, ОДА і ще більше 10 міністерств повинні рухатися по формуванню субрегіонального рівня і їх власних територіальних структур. У 2020 році постане питання нового виборчого законодавства про місцеві вибори. І ми будемо пропонувати зміни в законодавство", - наголосив Зубко.

Довідка УНІАН. "U-LEAD з Європою" - програма для України по розширенню прав і можливостей на місцевому рівні, підзвітності та розвитку, що фінансується Європейським Союзом.