Ілюстрація / REUTERS

Україна пообіцяла Міжнародному валютному фонду в рамках нової 14-місячної програми stand-by призупинити введення другого рівня пенсійної системи.

Читайте такожЗМІ оприлюднили текст меморандуму з МВФ: що повинна виконати Україна

Про це йдеться в Меморандумі про економічну і фінансову політику, схваленому Радою директорів МВФ 18 грудня, наявному в розпорядженні УНІАН.

Відео дня

Також в рамках нової програми з МВФ не буде податкову амністію, але це обмеження не виключає можливості проведення в майбутньому кампанії по однократному декларуванню активів фізичних осіб за умови попереднього погодження її умов і обґрунтування цілей з експертами Фонду.

Крім того, в період дії нової програми не буде нових податкових пільг і зниження ставки податку на прибуток підприємств.

Разом з тим, Україна продовжить діалог з експертами МВФ щодо пошуку можливості запровадження податку на виведений капітал у формі фіскально-нейтральної, збалансованої та стабільної моделі оподаткування розподіленого прибутку.

Як повідомляв УНІАН, Рада директорів МВФ затвердила нову програму stand-by для України обсягом 3,9 мільярда доларів з негайною виплатою першого траншу у розмірі 1,4 мільярда доларів.