"Укрпошта" домовилася з Пенсійним фондом про доставку пенсій / фото УНІАН

Національний оператор поштового зв'язку «Укрпошта» підписав договори з регіональними управліннями Пенсійного фонду (ПФУ) про доставку пенсій і призупинила оптимізацію відділень у сільській місцевості.

Читайте такожПорошенко - гендиректору "Укрпошти": наполегливо раджу переглянути свою зарплату

Згідно з повідомленням прес-служби «Укрпошти», відповідні протоколи з регіональними управліннями ПФУ було підписано після виділення для компанії 500 млн грн на покриття збитків. Найближчим часом очікується укладення відповідних угод між Пенсійним фондом і «Укрпоштою» у всіх регіонах України без винятку.

Відео дня

«Укрпошта» продовжить виплачувати пенсії в 2019 році і доставляти їх як і раніше в усі населені пункти країни: як у великі міста, так і в маленькі і віддалені села», - цитує прес-служба генерального директора «Укрпошти» Ігоря Смілянського.

Також зазначається, що на виконання доручення президента України про забезпечення діяльності мережі відділень поштового зв'язку в сільській місцевості, «Укрпошта» офіційно призупиняє з 17 грудня цього року всі дії, пов'язані з оптимізацією сільській мережі. Крім того, буде проведено роботу з працевлаштування на вакантні посади колишніх працівників, у разі їх звернення.

«На сьогодні в «Укрпошті» незаповненими є 1188 вакансій листонош і 667 вакансій операторів. Найближчим часом планується відновити роботу більш ніж 50 відділень зв'язку, 11 нових відділень - запустити до кінця року. «Укрпошта» також активно співпрацюватиме з місцевими громадами, де відділення зв'язку залишаються закритими через технічні причини, пов'язані з неможливістю подальшої експлуатації чи у зв'язку з їх неукомплектованістю», - йдеться в повідомленні.

Як повідомляв УНІАН, президент Порошенко під час зустрічі з міністром інфраструктури Володимиром Омеляном і генеральним директором «Укрпошти» Смілянським наказав забезпечити доставку пенсій, припинити звільнення листонош і зберегти відділення «Укрпошти» в сільській місцевості. Президент також звернувся до керівника «Укрпошти» з «наполегливою рекомендацією» переглянути власну заробітну плату.

Влітку 2018 року «Укрпошта» запустила проект пересувних відділень у Чернігівській області.