Ілюстрація REUTERS

Фонд гарантування вкладів фізичних осіб сьогодні, 21 грудня, розпочав виплати відшкодування вкладникам ліквідовуваного «ВТБ Банку».

Читайте такожНБУ прогнозує рекордний прибуток банківської системи України

Як повідомляється на сайті Фонду, виплати проводяться за першою частиною реєстру вкладників, до якої не ввійшли карткові рахунки до отримання в повному обсязі інформації про операції платіжної системи.

Відео дня

Відшкодування проводиться через відділення банків-агентів, підключених до Автоматизованої системи виплат Фонду, включаючи «ПриватБанк», «Ідея Банк», «Правекс Банк», «Альфа-Банк», «Кредобанк», «Укргазбанк», ПУМБ, «ТАСкомбанк», «Південний», «Банк інвестицій та заощаджень», «Універсал Банк».

У Фонді нагадали, що відшкодування виплачується в розмірі вкладу, включаючи нараховані відсотки на день початку введення в банк тимчасової адміністрації, але не більше 200 тис. грн незалежно від кількості вкладів.

Як повідомляв УНІАН, Фонд гарантування вкладів 19 грудня розпочав ліквідацію «ВТБ Банку», який раніше належав російському державному «Внєшекономбанку».

«ВТБ Банк» працював на ринку України з 1992 року і входив до двадцятки найбільших банків за обсягом активів.

На початку листопада «ВТБ Банк», який має проблеми з ліквідністю, заявив про наявність необхідних ресурсів і управлінського досвіду для продовження роботи і стабілізації ситуації.

28 листопада Фонд гарантування вкладів ввів тимчасову адміністрацію у «ВТБ Банк» на підставі рішення Національного банку України про визнання фінустанови неплатоспроможною.