Ілюстрація REUTERS

Експерти Академії суспільних наук Китаю (АОН КНР) не виключають, що наступного року темпи зростання ВВП країни можуть сповільнитися до 6,3%.

Читайте такожМВФ може знизити прогнози зростання світової економіки на тлі торгової війни Китаю та США

Про це повідомляє Росбалт.

Відео дня

"За попередніми оцінками АОН, зростання економіки КНР за підсумками 2018 року становитиме близько 6,6%", - йдеться в повідомленні.

Проте, зазначають експерти академії, в 2019 році ситуація у світі буде ще невизначенішою, і, за попередніми прогнозами, темпи зростання ВВП Китаю сповільняться на 0,3 процентних пункту і становитимуть 6,3%.

Раніше в грудні в Пекіні відбулася Центральне нарада з економічної роботи, учасники якої підтвердили прагнення збільшити наступного року обсяги грошово-кредитного і податково-бюджетного стимулювання економіки країни.

Зокрема, влада КНР обіцяє домогтися врегулювання торговельних спорів з США, зафіксувавши це у відповідній угоді. Крім того, Китай продовжить відкривати внутрішні ринки для іноземного бізнесу та інвесторів.

Нагадаємо також, що економіка країни за підсумками III кварталу 2018 року додала 6,5% в річному зіставленні. Таким чином, темпи зростання ВВП в III кварталі виявилися мінімальними з 2009 року. Порівняно з попередніми трьома місяцями економіка КНР додала в липні - вересні 1,6%.