Залишок боргу за отриманими Фондом кредитами становить 72,19 мільярда гривень / фото УНІАН

Фонд гарантування вкладів фізичних осіб в 2018 році погасив борги перед Національним банком України та Міністерством фінансів на загальну суму 6,02 мільярда гривень.

Читайте такожВкладникам ліквідованого банку "Михайлівський" виплатили 2,4 мільярда

Як повідомила прес-служба Фонду, з них Фонд погасив 5,02 мільярда гривень за кредитами НБУ та вперше здійснив дострокове погашення 1 мільярда гривень за векселями Мінфіну.

Відео дня

Також повідомляється, що 20 грудня Фонд достроково погасив частину кредиту Національного банку України в сумі 140 мільйонів гривень.

Станом на 21 грудня цього року залишок заборгованості за отриманим Фондом кредитами становить 72,19 мільярда гривень, з них 1,46 мільярда гривень - залишок заборгованості за кредитом НБУ і 70,73 мільярда гривень - за кредитами Мінфіну, з яких 12,17 мільярда гривень - нараховані відсотки.

"Вже в січні 2019 року Фонд планує повністю розрахуватися з Національним банком. Крім того, протягом наступного року планується продовжити дострокове погашення своїх зобов'язань перед Мінфіном", - підкреслюється в повідомленні.

Як повідомляв УНІАН, раніше Фонд гарантування вкладів фізичних осіб повідомляв про плани в 2018 році погасити 15,3 мільярда гривень заборгованості, в тому числі 5,2 мільярда гривень на користь НБУ та 10,1 мільярда гривень - на користь Мінфіну.