Ілюстрація REUTERS

Китайська влада повністю готова до проведення у січні-березні 2019 року продуктивних переговорів зі Сполученими Штатами щодо усунення взаємних економічних протиріч і припинення торгових воєн.

Читайте такожУ Китаї не виключають уповільнення зростання ВВП країни

Про це повідомляє ТАСС з посиланням на заяву офіційного представника Мінкомерції КНР Гао Фена.

Відео дня

"Групи фахівців Китаю і США з торгово-економічних переговорів постійно підтримують один з одним тісні контакти, і до січня 2019 року, крім ґрунтовних телефонних обговорень, китайська сторона вже як слід підготувалася до зустрічей, пропрацювавши конкретні деталі їх проведення", - зазначив він, виступаючи на щотижневому брифінгу.

За словами Гао Фена, попередні консультації перед ключовим переговорним процесом, який почнеться 1 січня, проходять у відповідності з наміченим планом.

1 грудня американський президент Дональд Трамп і голова КНР Сі Цзіньпін на саміті G20 в Аргентині домовилися вжити спільні зусилля для укладення угоди між двома державами, яке б дозволило припинити ескалацію двосторонніх торговельно-економічних протиріч. Господар Білого дому заявив, що згоден поки не підвищувати тарифи з 10% до 25% на китайську продукцію на загальну суму 200 млрд доларів. З 1 січня по 31 березня сторони будуть проводити переговори з відповідних питань та в разі консенсусу можуть завершити торгові війни.