Петро Порошенко / REUTERS

Трастовий керуючий Rothschild Trust розглянув результати багаторічної діяльності з управління корпорацією Roshen і вперше за три роки ухвалив рішення перерахувати президентові України Петру Порошенку частку прибутку (дивіденди) в розмірі понад 556,7 млн грн, з яких до бюджету буде сплачено майже 60 млн грн податків.

Читайте такожRoshen опустилася у світовому рейтингу виробників солодощів

Про це повідомляє liga.net з посиланням на прес-службу президента.

Відео дня

Відомості про отриману суму, яка в перерахунку на національну валюту становить 556 млн 742 тыс. 460 грн, Порошенко подав до Єдиного державного реєстру декларацій осіб, уповноважених на виконання функцій держави або місцевого самоврядування.

"У встановлений чинним законодавством термін він сплатить до бюджету майже шістдесят мільйонів гривень податків, з них військовий збір становитиме близько восьми мільйонів гривень", - уточнює АП.

Частина грошей, отриманих від Rothschild Trust, буде спрямовані на благодійність. Загальна сума витрат Порошенка (від Фонду Порошенка і від підприємств, власником яких він є) на соціальну благодійність і зміцнення обороноздатності країни за період з 2014 по 2018 рр. включно перевищила 1,2 млрд грн, зазначає АП. З них на армію – понад 500 млн грн. Серед одержувачів коштів в умовах співучасті з іншими меценатами - дитяча лікарня "Охматдит", Інститут серця, Центр дитячої кардіології та хірургії, Національний інститут раку, Театр на Подолі та ін.

Крім того, в 2014-18 рр. Roshen сплатив до бюджетів різних рівнів 8,2 млрд грн податків, зборів, єдиного соціального внеску та митних платежів.

Довідка УНІАН. Корпорація Roshen - один із найбільших в Україні виробників кондитерських виробів. Загальний обсяг виробництва становить 450 тисяч тонн в рік. До складу Roshen входять українські фабрики (Київська, два виробничі майданчики у Вінниці, Кременчуцька); два виробничі майданчики Липецької кондитерської фабрики (Росія), Клайпедська кондитерська фабрика (Литва), Bonbonetti Choco Kft (м. Будапешт, Угорщина), а також масломолочний комбінат «Бершадьмолоко», який забезпечує фабрики корпорації молочною сировиною.

Корпорація належить президентові України Петру Порошенку, який на час президентства передав свою частку (85%) в так званий сліпий траст під управлінням інвестиційного банку Rothschild. Інші акції Roshen належать генеральному директору корпорації В'ячеславу Москалевському (13%) і чотирьом менеджерам корпорації (по 0,5%).