Ілюстрація REUTERS

Україна сьогодні, 27 грудня, отримала перші €349 млн під гарантії Світового банку, повідомляє прес-служба Міністерства фінансів. Згідно з повідомленням, гроші надійшли до державного бюджету України.

Читайте такожМВФ перерахував Україні $1,4 мільярда

"Deutsche Bank надав кредит в розмірі 349,3 млн євро у формі двох траншів: траншу A в розмірі 53,2 млн євро з терміном погашення 4 роки і траншу B у розмірі 296,1 млн євро з терміном погашення 10 років і пільговим періодом 4,5 роки.

Відео дня

З цього кредиту було використано частину гарантії у сумі 375 млн дол. США в еквіваленті євро із загальної суми гарантії Світового банку у розмірі 750 млн доларів", - уточнює прес-служба.

Наступний кредит під невикористану частину гарантій Україна планує залучити в першому кварталі 2019 року, повідомляє Мінфін.

Як повідомляв УНІАН, 18 грудня Рада директорів Світового банку схвалила надання Україні фінансової гарантії на 750 млн дол. За інформацією прес-служби Світового банку, гарантія спрямована на підтримку в Україні реформ в банківській системі, сфері протидії корупції, у сфері обліку сільськогосподарських земель, пенсійного забезпечення, субсидій на житлово-комунальні послуги та охорони здоров'я.

У Міністерстві фінансів України повідомили, що гарантія Світового банку являє собою фінансовий інструмент, який може бути використаний урядом країни для отримання бюджетної підтримки за результатами впровадження програм стратегічних та інституціональних реформ.

Також у Мінфіні повідомили, що гарантія діятиме 10 років і дозволить Україні отримати міжнародне фінансування на сприятливіших умовах, ніж під час самостійного залучення коштів з ринку.

Довідка УНІАН. Світовий банк - міжнародна фінансова організація, створена з метою організації фінансової та технічної допомоги країнам, що розвиваються. До Світового банку Україна вступила в 1992 році (одночасно зі вступом до Міжнародного валютного фонду) і є членом всіх його структур.

З травня 2014 року Група Світового банку надала Україні 5,5 млрд дол. США, а також гарантію оплати газу в розмірі 500 млн дол.