Ілюстрація REUTERS

Кабінет міністрів вніс Тринідад і Тобаго, Намібію, Гуам, Палау і Американське Самоа в перелік офшорних зон.

Читайте такожВ офшорах сховано десятки трильйонів доларів - аналітики

Рішення було прийнято на засіданні уряду 27 грудня, повідомляє liga.net з посиланням на прес-службу Мінекономрозвитку.

Відео дня

Україна періодично оновлює свій перелік офшорних зон з урахуванням даних глобального форуму з прозорості та обміну інформацією для податкових цілей Організації економічного співробітництва і розвитку (ОЕСР), зазначають у Кабміні.

"Форум сформував "чорний список" держав, не налаштованих на співпрацю з питань оподаткування, які не імплементували стандарти ОЕСР, до якого і увійшли зазначені країни", - йдеться в повідомленні.

Очікується, що рішення дозволить ефективніше запобігати та протидіяти відмиванню грошей, отриманих злочинним шляхом, а також фінансуванню тероризму та поширення зброї.

Нагадаємо, в 2017 році уряд України розширив список держав, операції з контрагентами яких підпадають під контроль в рамках адміністрування закону про трансферне ціноутворення. До списку додані Гваделупа, Гватемала, Французька Гвіана, Співдружність Домініки, Домініканська Республіка, Естонія, Іран, Куба, Лаос, Латвія, Ліван, Маврикій, Мальта, Марокко, Монако, ОАЕ, Сінгапур, Грузія, Угорщина. Загальна кількість країн у цьому списку збільшилася до 85.