Ілюстрація REUTERS

Ключовий для Японії індекс Nikkei найбільшої в Азії Токійській фондовій біржі вперше за останні сім років продемонстрував зниження в річному обчисленні.

Читайте такожDow Jones зріс більш ніж на тисячу пунктів

Про це повідомляє ТАСС з посиланням на дані останніх цьогорічних торгів.

Відео дня

"До закриття торгової сесії Nikkei, що відображає курси акцій 225 провідних компаній Японії, втратив 0,31% і вийшов на позначку в 20 014,77 пункти, продемонструвавши за рік приблизно 13-відсоткове падіння. Попередній рік Nikkei завершив на позначці 22 764 пункту", - йдеться в повідомленні.

Востаннє негативне зростання в річному обчисленні ключовий для Японії індекс Nikkei демонстрував у 2011 році - причиною тому став серйозний удар по національний економіці, завданий землетрусом і цунамі 11 березня 2011 року.

Раніше на цьому тижні Nikkei обвалився більш ніж на 5% - до найнижчого рівня з квітня 2017 року через наростання занепокоєння з приводу уповільнення темпів зростання світової економіки і торгового конфлікту США і Китаю. Проте вже за день Токійська фондова біржа продемонструвала корекцію і відзначилася відчутним зростанням. Зниження ж в останній день торгів в цьому році, як зазначають місцеві біржові аналітики, викликано прагненням інвесторів зафіксувати прибуток.

З відкриття біржових торгів курс долара знизився на 0,31% по відношенню до японської національній валюті і становить 110,58-110,59 ієни за долар.