Ілюстрація REUTERS

Міжнародні резерви України оновили п'ятирічний максимум і збільшилися до 20,7 мільярда доларів після надходження до державного бюджету кредитних коштів у розмірі 349,3 мільйона євро, наданих Deutsche Bank під гарантію Міжнародного банку реконструкції та розвитку (МБРР).

Читайте такожЕкономіст спрогнозував, скільки коштуватимуть долар і євро у 2019 році

"Міжнародні резерви України збільшилися до 20,7 мільярда доларів. Востаннє резерви перевищували цю позначку ще в жовтні 2013 року. Оновлення п'ятирічного максимуму сталося", - повідомили УНІАН у прес-службі Національного банку України (НБУ).

Відео дня

Як повідомляв УНІАН, 27 грудня Україна залучила кредитні кошти в розмірі 349,3 мільйона євро, надані Deutsche Bank під гарантію Міжнародного банку реконструкції та розвитку.

За даними Мінфіну, кошти надані під гарантію на підтримку державної політики у сфері економічного зростання та фіскально стійких послуг.

У Мінфіні додали, що залучення такого кредиту під невикористану частину гарантії Світового банку очікується в першому кварталі 2019 року.

Крім того, в грудні Рада директорів Світового банку схвалила надання Україні фінансової гарантії на 750 мільйонів доларів, яка допоможе залучити в державний бюджет на міжнародних ринках близько 1 мільярда доларів.

У 2017 році міжнародні резерви України зросли на 21% - до 18,808 мільярда доларів.