Ілюстрація REUTERS

З початку поточного року банківський сектор отримав 20 мільярдів гривень прибутку, що в 11 разів більше порівняно з аналогічним періодом попереднього року.

Читайте такожУкраїна отримала перші мільйони євро під гарантії Світового банку

Про це повідомила перший заступник голови НБУ Катерина Рожкова в Facebook.

Відео дня

"20 мільярдів гривень. Саме такий результат роботи банківської системи за 11 місяців цього року. Минулого року цей показник був у 11 разів меншим. Ми вже десь говорили, що сектор цього року отримає прибуток, що може стати рекордним за більш ніж десятиліття. І головне - справжнім", - написала вона.

За прогнозами Рожкової в 2019 році прибутковість сектора залишиться високою.

"Звичайно, рік ще не закінчився, ще можливі різні коригування, у тому числі витрати на формування резервів, але зростання процентного доходу майже на 20%, комісійної на 25%, свідчить про те, що банківський сектор хоч і поступово, але впевнено відновлюється", - зазначила вона.

Заступник голови повідомила, що з нового року НБУ введе новий інструмент в структурі капіталу банків - "вічний" субординований борг. "Звучить трохи моторошно, але повірте - це дієвий і перевірений іншими країнами інструмент, який дозволить збільшити капіталізацію, а значить і стабільність банківського сектора", - зазначила Рожкова.