Ілюстрація REUTERS

Міжнародне рейтингове агентство Moody's підвищило рейтинги семи українських банків - державних "Приватбанку", "Ощадбанку", "Укрексімбанку" та комерційних банків "Південний", "Промінвестбанк", "Райффайзен Банк Аваль", а також "Сбербанку Україна".

Читайте такожМВФ перерахував Україні $1,4 мільярда

Про це йдеться в прес-релізі агентства, передає liga.net.

Відео дня

Для "Приватбанку", "Ощадбанку", "Укрексімбанку" і банку "Південний" рейтинг довгострокових гривневих депозитів підвищений до Caa1, рейтинг депозитів в іноземній валюті - до Caa2 і базова і скоригована базова оцінка кредитоспроможності (BCA) - до Саа1 зі стабільним прогнозом.

Рейтинг депозитів в іноземній валюті і рейтинг BCA "Райффайзен Банк Аваль" також підвищені до Caa2 і Саа1 відповідно. При цьому рейтинг гривневих депозитів піднявся з рівня Саа1 до В3.

В оцінці "Промінвесту" агентство підвищило до Caa2 рейтинг гривневих депозитів, а BCA зафіксувало на рівні Caa3.

Рейтинг гривневих депозитів "Сбербанку Україна" підвищено до Саа1, депозитів в іноземній валюті - до Caa2 зі стабільним прогнозом і рейтинг - BCA до Саа2. Як зазначає Moody's, свої показники "Сбербанк" поліпшив завдяки значній підтримці з боку материнської компанії - у вересні 2018-го йому надійшло 8,3 млрд грн від "Сбербанку Росії".

В цілому, позитивні прогнози українських банків сформовано на тлі підвищення суверенного рейтингу України з Caa2 до Caa1 і зміни прогнозу з позитивного на стабільний, йдеться в повідомленні.

Напередодні у Moody's також повідомили про підвищення рейтингів двох українських міст - Києва та Харкова.