Акції Dell повернулися на біржу / фото megamozg.ru

Компанія Dell повернулася на публічний ринок цінних паперів. Тим самим закінчилася багаторічна епопея з поверненням компанії до приватної форми власності, яку ініціював засновник і керівник Dell Майкл Делл в 2013 році.

Читайте такожОстанній у Європі завод із виробництва комп'ютерів закриють у 2020 році

У п'ятницю акції Dell знову почали торгуватися на Нью-Йоркській фондовій біржі. Ціна відкриття становила $46, а після початку торгів їхня вартість пішла вгору, але на момент закриття торгів становила $45,43, а ринкова капіталізація компанії - близько $35 млрд, повідомляє ITC.

Відео дня

Раніше цього року Dell оголосила про те, що знову стане публічною компанією в результаті угоди, що передбачає викуп акцій VMware, 80% яких належить Dell. За даними Business Insider, ці акції «з'явилися як частина складної операції Dell з купівлі EMC кілька років тому».

Інвестор Карл Ікан був незадоволений первісною пропозицією Dell в розмірі $21,7 млрд і спочатку подав позов, щоб заблокувати цю угоду, але пізніше відмовився від свого протесту, коли Dell зробила вигіднішу пропозицію для акціонерів VMware.