В України зросли тарифи на тепло / фото УНІАН

В Україні з 1 січня 2019 року підвищуються тарифи на тепло для населення у зв'язку зі збільшенням вартості природного газу з 1 листопада 2018 року на 23,5%.

На початку грудня минулого року Національна комісія, що здійснює держрегулювання в сфері енергетики і комунальних послуг, затвердила нові тарифи на тепло для низки теплогенеруючих підприємств. Тариф збільшився на 10-24%.

Читайте такожВ Україні стартує монетизація субсидій на комуналку

Відео дня

Так, наприклад, тариф для «Львівтеплоенерго» та «Сумитеплоенерго» зріс на 17%.

Тариф на тепло, яке відпускають «Криворіжтепломережа», «Івано-Франківське теплокомуненерго», «Харківські теплові мережі», «Миколаївоблтеплоенерго», КП «Гортепловодоенергія» (Хмільниці обл.), «Рівнотеплоенерго», «Черкаситеплокомуненерго», зріс на 18%.

У той же час, регулятор істотно знизив тариф на тепло для бюджетних установ. Наприклад, зниження тарифу «Львівтеплоенерго» для бюджетних установ склало 22%.

Читайте такожВ Україні відсьогодні зросла "мінімалка"

Зростання тарифів в основному пов'язане з підвищенням ціни на природний газ, вартість якого в структурі тарифу займає 86,6%.

Нагадаємо, 19 жовтня 2018 року Кабінет міністрів України підвищив ціну на газ для населення з 1 листопада минулого року на 23,5% - до 8550 грн за тисячу кубометрів.

Раніше в НКРЕКУ, у відповідь на офіційний запит УНІАН, повідомили, що тариф на опалення для побутових споживачів в зв'язку з подорожчанням природного газу в середньому збільшиться на 17,1%.

Як повідомляв УНІАН, відсьогодні у Києві подорожчала квартплата.