Плановий показник за податками не виконаний на 8,1 млрд грн / фото УНІАН

Податкові надходження до загального фонду державного бюджету за підсумками 2018 року становлять 716,6 млрд грн, що на 8,1 млрд грн нижче від запланованого показника.

Читайте такожВ Україні змінився податок на посилки з-за кордону

Як повідомляє прес-служба Міністерства фінансів України, протягом минулого року було кілька чинників, які ускладнили виконання доходної частини Держбюджету.

Відео дня

«Кілька ключових факторів, які негативно вплинули на податкові надходження: аванс за рентними платежами (в грудні 2017 року було сплачено 4,8 млрд грн, які були закладені в план 2018 роки), падіння виробництва тютюнових виробів (на 10,1% за результатами одинадцяти місяців 2018 року), а також ціни на нафтопродукти, що виявилися нижчими від закладених у держбюджеті, відсутність девальвації гривні, менші обсяги імпорту природного газу», - сказано в повідомленні.

У Мінфіні додали, що паралельно з цим суми відшкодування податку на додану вартість виявилися вищими за прогнозовані, крім того, податкові надходження до державного бюджету були скориговані на 3,2 млрд грн, які направили до місцевих бюджетів на ремонт доріг («митний експеримент»).

Як повідомляв УНІАН, держбюджет України на 2018 рік передбачав доходи в сумі 917,9 млрд грн, видатки - 991,7 млрд грн, граничний обсяг дефіциту на рівні 80,6 млрд грн, або 2,4% ВВП.