Ілюстрація REUTERS

Світовий банк у прогнозі на 2019 рік знизив оцінку зростання світової економіки. Порівняно з прогнозом, випущеним у червні, темпи зростання світового ВВП переглянуті в бік зниження з 3 до 2,9% в 2019 році, а в наступні два роки зростання знизиться до 2,8% в рік.

Читайте такожГройсман спрогнозував, на скільки зросте економіка наступного року

«На початку 2018 року світова економіка працювала на всіх парах, але протягом року вона зменшила темп, і наступного року ситуація може стати ще складнішою», — заявила головний виконавчий директор Світового банку Крісталіна Георгієва.

Відео дня

На її думку, «в міру посилення економічних та фінансових труднощів у країнах, що розвиваються, поточні досягнення в галузі скорочення масштабів бідності в світі можуть опинитися під питанням».

Згідно з прогнозом, опублікованим на сайті організації, темпи зростання економіки Китаю сповільняться, за прогнозами банку, до 6,2%, при цьому економіка решти регіону зросте у 2019 році на 5,2%.

Зростання економіки Польщі, як очікується, сповільниться до 3,9% на тлі уповільнення темпів економічного зростання в зоні євро. У східній частині регіону очікується зниження темпів економічного зростання через уповільнення зростання економіки великих країн, в тому числі України, Казахстану та Росії, йдеться у повідомленні.

Як повідомляв УНІАН, у грудні експерти, що брали участь у дискусії з питань макроекономічного аналізу і прогнозування в Міністерстві економічного розвитку і торгівлі, зберегли прогноз щодо зростання валового внутрішнього продукту в Україні в 2019 році на рівні 3%.