Перші виплати підвищеного грошового забезпечення військовослужбовці отримають в лютому 2019 року / фото zt-rada.gov.ua

У Міністерстві оборони збільшили розмір грошового забезпечення військових ЗСУ від 3,9 тис. гривень до 5,4 тис. гривень на місяць порівняно з минулим роком, зокрема військовий лікар отримуватиме 15,5 тис. гривень, морський піхотинець та офіцер десантно-штурмових військ по 18,4 тис. гривень, льотчик - 21,9 тис. гривень.

Як передає кореспондент УНІАН, про це повідомив представник Департаменту фінансів Міноборони України В’ячеслав Салахов на брифінгу в Києві.

За його словами, у 2019 році відповідно до рішення міністра оборони встановлений мінімальний розмір надбавки за особливості проходження служби – це 65% (в минулому році це було 10%) від посадового окладу, окладу за військове звання та надбавки за вислугу років всім категоріям особового складу.

Крім того, він зауважив, що окремим категоріям військових залежно від особливостей проходження ними військової служби розмір цієї надбавки може збільшуватись. «Це такі категорії військових, як лікарі, механіки-водії танків, гаубичних самохідних артилерійських установок, БМП, авіаційні спеціалісти, плавсклад, десантники, льотчики, спецназівці та інші категорії», - відзначив Салахов.

Він зауважив, що в середньому розмір грошового забезпечення військовим ЗСУ в цьому році збільшується від 3,9 тис. гривень до 5,4 тис. гривень порівняно з минулим роком.

Читайте такожЗ нового року зарплати військових зростуть на кілька тисяч гривень - Полторак

Салахов зазначив, що військовий лікар у 2018 році отримував грошове забезпечення в середньому 11,4 тис. гривень на місяць. У 2019 році він отримуватиме 15,5 тис. гривень. Морський піхотинець та офіцер десантно-штурмових військ в минулому році отримували 13,7 тис. гривень на місяць, у 2019 році - 18,4 тис. гривень.

Грошове забезпечення льотчика зросте з 16,5 тис. гривень в минулому році до 21,9 тис. гривень в 2019 році.

«Відсоток зростання становить в середньому 33-34% порівняно з минулим роком», - додав представник Міноборони.

Також, за словами Салахова, збільшено розмір щомісячної премії військовим, що проходять військову службу у військових частинах Сил спеціальних операцій, десантно-штурмових військ, військ морської піхоти, екіпажів, суден та катерів Військово-морських сил.

«Зазначене підвищення не стосуватиметься військових, які проходять службу зазначених військових угрупувань в командуваннях та підрозділах забезпечення, тобто мова йде про бойові спеціальності і бойові просади, які займають військові», - додав він.

Загалом, за словами Салахова, середній розмір грошового забезпечення в 2019 році контрактника Сухопутних військ становитиме 11 тис. 300 гривень. Молодший офіцер отримуватиме 15 тис. 900 гривень.

Він відзначив, що перші виплати підвищеного грошового забезпечення військовослужбовці отримають в лютому 2019 року.

Представник Міноборони також зауважив, що у 2019 році передбачається забезпечити виплату винагороди за участь в операції Об’єднаних сил в розмірах 2018 року – це 10 тисяч на місяць на лінії зіткнення і 4,5 тисячі гривень в інших районах проведення ООС.