Кабмін має намір забезпечити стабільність гривні впровадженням / фото УНІАН

Кабінет міністрів України має намір системно впроваджувати запропоновані Міністерством фінансів бюджетні правила з метою забезпечення стабільності національної валюти країни.

Читайте такожЯким буде курс долара в 2019 році - прогнози аналітиків

"Не більше 60% повинен бути зовнішній та внутрішній борг по відношенню до ВВП країни, це теж пониження ризику. Ми ці всі речі будемо робити системно для того, щоб Україна мала невисоку інфляцію, стабільну валюту і щоб в країні був уповільнене зростання цін", - сказав прем'єр-міністр Володимир Гройсман в ході сьогоднішнього засідання уряду.

Відео дня

Зокрема, нові підготовлені Міністерством фінансів України бюджетні правила передбачають, що державний і гарантований державою борг не може бути більше 60% ВВП, а дефіцит держбюджету – не більше 3% ВВП.

Гройсман також нагадав про те, що міжнародні резерви України в 2018 році зросли до понад 20 мільярдів доларів, оновивши п'ятирічний максимум.

Як повідомляв УНІАН, Міністерство фінансів України наступного тижня розпочинає підготовку першої трирічної бюджетної декларації і представить її на затвердження Кабінету міністрів до 15 травня.

За даними Держстату, інфляція в Україні в грудні 2018 року в річному вираженні - порівняно з груднем 2017 року становила 9,8%, сповільнившись з 13,7% в аналогічному вимірі роком раніше.