Мінфін до 15 травня представить трирічну бюджетну декларацію / фото УНІАН

Міністерство фінансів України наступного тижня починає підготовку першої трирічної бюджетної декларації і представить її на затвердження Кабінету міністрів до 15 травня.

Читайте такожКабмін має намір впроваджувати нові бюджетні правила для стабільності гривні

Про це заявила міністр фінансів Оксана Маркарова на засіданні Кабінету міністрів.

Відео дня

Вона нагадала, що, згідно з підписаним президентом Петром Порошенком законом, у цьому році починається цілісне трирічне бюджетне планування, що припускає впровадження бюджетної декларації.

«Вже наступного тижня Міністерство фінансів надасть повністю інструктивні листи для підготовки, в лютому ми очікуємо від всіх головних розпорядників перші подання, і до квітня ми будемо проводити активно роботу», - сказала Маркарова.

За її словами, бюджетна декларація буде представлена на затвердження уряду до 15 травня, а проект бюджету - до 15 вересня, як і раніше.

«Ми дуже сподіваємося, що до 15 липня Верховна Рада затвердить нашу бюджетну декларацію, і у нас будуть дуже чіткі показники на наступні три роки», - додала Маркарова.

Також вона зазначила, що нові бюджетні правила передбачають, що державний і гарантований державою борг не може бути більш як 60% ВВП, а дефіцит держбюджету - не більш як 3% ВВП, при цьому в декларації будуть ще амбітніші цілі.

Також у декларації передбачено моніторинг фіскальних ризиків і перегляд витрат.