Вимогою МВФ є початок продажу компаній з переліку великої приватизації / фото facebook/imf

Фонд державного майна України (ФДМУ) досяг домовленості з Міжнародним валютним фондом щодо розв'язання проблем, які блокують велику приватизацію.

Читайте також«Дірку» в держбюджеті від провалу приватизації закриють позикою

Про це на своїй сторінці в соцмережі Facebook повідомив виконувач обов'язків голови ФДМУ Віталій Трубаров.

Відео дня

«Домовилися з постійним представником МВФ паном Люнгманом спільними зусиллями вирішити проблеми, які блокують процес великої приватизації. Чітка вимога МВФ - почати в 2019 році продаж компаній з переліку великої приватизації», - написав він.

Керівник Фонду держмайна також нагадав, що процес початку великої приватизації блокується в судах.

«Фактично з квітня минулого року простоює Одеський припортовий завод, а інвестиційний радник Pericles Global Advisory в складі консорціуму з White & Case LLP, Kinstellar, KPMG Ukraine і SARS Сapital не можуть почати процес підготовки до приватизації та реструктуризації боргів заводу, в тому числі й перед НАК «Нафтогаз», що дало б змогу підприємству почати виробництво продукції», - зазначив Трубаров.

Як повідомляв УНІАН, 10 травня минулого року Кабінет міністрів України на своєму засіданні затвердив перелік підприємств великої приватизації на 2018 рік, до якого увійшло 26 об'єктів. Пізніше цей список скоротився до 23 підприємств.

30 липня конкурсна комісія Фонду державного майна України вибрала інвестиційних радників для підготовки до приватизації перших шести держкомпаній, у тому числі - для ОПЗ. Після конкурсу компанія «Грант Торнтон» публічно звинуватила конкурсну комісію в порушенні закону і вирішила оскаржити результати відбору інвестиційних радників.

Фонд державного майна України подав позов про спростування недостовірної інформації та захист ділової репутації проти компанії «Грант Торнтон», з якої просить стягнути 10 млн грн компенсації за звинувачення в недобросовісному виборі переможців конкурсу інвестиційних радників для об'єктів великої приватизації. На даний момент позов розглядається в суді, через що не може початися підготовка цих об'єктів великої приватизації до продажу.