З "ВТБ Банку" вивели активів на 105 мільйонів гривень / фото radiosvoboda.org

Фонд гарантування вкладів фізичних осіб виявив безпідставну перереєстрацію права власності на нерухомість "ВТБ Банку" на суму 105 мільйонів гривень у період роботи тимчасової адміністрації в цій фінансовій установі.

Читайте такожЗ банку Жеваго викрали 5 мільярдів напередодні банкрутства - Фонд гарантування

Як повідомляється на сайті фонду, 46 об'єктів нерухомості, що знаходяться на балансі банку з 2015 року, були перереєстровані державним реєстратором 13 грудня 2018 року на фізичну особу з посиланням на рішення суду по справі.

Відео дня

При цьому у Фонді гарантування зазначили, що основне рішення у судовій справі жодного відношення до "ВТБ Банку" та його майна не має, а позовну заяву по справі залишено без розгляду у січні 2016 року.

Разом з тим, 15 грудня 2018 року фізособа з допомогою цього ж держреєстратора внесло всі 46 об'єктів нерухомості до статутного капіталу компанії, зареєстрованої 30 листопада 2018 року в м. Дніпро.

Зазначається, що Фонд гарантування вважає подібні дії шахрайськими, у зв'язку з чим подав відповідну заяву в правоохоронні органи, а також готує апеляційну скаргу на судове рішення.

Як повідомляв УНІАН, Фонд гарантування вкладів 19 грудня 2018 року почав ліквідацію "ВТБ Банку". З 28 листопада минулого року в банку працювала тимчасова адміністрація на підставі рішення Національного банку про визнання фінустанови неплатоспроможним.

"ВТБ Банк" працює на ринку України з 1992 року і входив до двадцятки найбільших банків за обсягом активів. Банк належав російському державному "ВТБ-Банку".