Мінфін працює над поділом податкової та митної служб / фото УНІАН

Міністерство фінансів України у двомісячний термін розробить проекти положень про державних податкової та митної служби, а у тримісячний строк внесе проекти необхідних змін у законодавство.

Читайте такожКабмін вирішив розділити ДФС на податкову та митну служби

Про це повідомляється на сайті Мінфіну з посиланням на підписаний прем'єр-міністром Володимиром Гройсманом постанову уряду про реорганізацію Державної фіскальної служби.

Відео дня

У Мінфіні нагадали, що постанова передбачає поділ ДФС на податкову і митну служби як окремі центральні органи виконавчої влади, що координуються Кабміном через міністра фінансів.

За оцінками Мінфіну, поділ ДФС створить основу для демілітаризації податкових органів, а також покращить якість сервісів для платників податків та підвищить прозорість і підзвітність роботи податкових і митних органів.

Як повідомляв УНІАН, у грудні 2018 року Кабінет міністрів прийняв рішення реорганізувати Державну фіскальну службу України шляхом поділу її на державні податкову і митну служби.

Згідно з Меморандумом щодо нової програми співпраці України з Міжнародним валютним фондом, процес реорганізації ДФС планується завершити до кінця квітня поточного року.