У Кабміні визначилися з об'єктами великої приватизації на цей рік / фото УНІАН

Кабінет міністрів затвердив перелік об'єктів великої приватизації на 2019 рік, виключивши продаж «Турбоатому», чотирьох теплоелектроцентралей (Херсонської, Дніпровської, Криворізької і Сєвєродонецької), Дніпровського електровозобудівного заводу і Запорізького титано-магнієвого комбінату.

Читайте такожМВФ допоможе Фонду держмайна розблокувати велику приватизацію

Відповідний список підприємств опублікував виконувач обов'язків голови Фонду державного майна Віталій Трубаров на своїй сторінці в Facebook.

Відео дня

«Щойно Кабінет міністрів ухвалив відповідне рішення. Отже, на продаж буде виставлено: «Тернопільобленерго», «Центренерго», «Запоріжжяобленерго», «Харківобленерго», «Миколаївобленерго», «Хмельницькобленерго», «Об'єднана гірничо-хімічна компанія», «Вугільна компанія «Краснолиманська», «Азовмаш», державне підприємство «завод «Електроважмаш», «Сумихімпром», «Одеський припортовий завод», «Оріана», «Президент-Отель», державне публічне акціонерне товариство «Національна акціонерна компанія «Украгролізинг», фармацевтична компанія «Індар», - написав Трубаров.

Як повідомляв УНІАН, у травні минулого року Кабінет міністрів затвердив перелік об'єктів великої приватизації, які підлягають продажу в 2018 році, до якого ввійшло 23 підприємства.

У списку було п'ять обленерго («Тернопільобленерго», «Запоріжжяобленерго», «Харківобленерго», «Миколаївобленерго», «Хмельницькобленерго») і чотири теплогенеруючих підприємства («Херсонська ТЕЦ», «Дніпровська ТЕЦ», «Криворізька теплоцентраль», «Сєвєродонецька теплоелектроцентраль» ), а також компанія «Центренерго».

Також до переліку ввійшли «Об'єднана гірничо-хімічна компанія», вугільна компанія «Краснолиманська», «Турбоатом», «Азовмаш», завод «Електроважмаш», «Дніпровський електровозобудівний завод», «Одеський припортовий завод», «Сумихімпром», «Запорізький титано -магнієвий комбінат», «Президент-Отель», ВАТ «Оріана», ПрАТ «Індар», «Украгролізинг».

У грудні 2018 року було ухвалено рішення про скасування конкурсу з приватизації держпакета акцій «Центренерго» зі стартовою ціною майже в 6 млрд грн.

Минулого року Фонд держмайна так і не продав жодного з вищевказаних об'єктів, проваливши план з надходження до держбюджету коштів від приватизації, який становив понад 23 млрд грн.

В 2019 році до держбюджету від приватизації планується залучити 17 млрд грн.