Смолій підкреслив, що законодавство гарантує незалежність Нацбанку / фото УНІАН

Голова Національного банку України Яків Смолій готовий продовжити роботу на займаній ним посаді в разі обрання в цьому році нового президента і нового складу Верховної Ради.

Читайте такожНБУ оприлюднив програму дій на поточний рік

Про це він сказав в ході брифінгу в Нацбанку.

Відео дня

Смолій підкреслив, що оновлене законодавство України гарантує незалежність Національного банку і невтручання в його роботу інших державних структур.

"Якщо в державі всі будуть дотримуватися вимог чинного законодавства, я не бачу проблем продовжити роботу з новим президентом, новим парламентом і з тією командою, яка на сьогодні працює в Національному банку", - сказав голова НБУ.

У Нацбанку нагадали, що Верховна Рада в 2015 році прийняла зміни до законодавства, які передбачають посилення незалежності Національного банку України.

В тому числі ці зміни передбачають посилення фіскальної незалежності регулятора, підвищення ролі Ради НБУ, зміна функцій правління, особливості взаємодії НБУ з іншими органами влади та страхування професійної відповідальності працівників регулятора.

Довідка УНІАН. Верховна Рада в березні 2018 року підтримала пропозицію президента України Петра Порошенка звільнити Валерію Гонтареву з посади голови Національного банку і призначити на цей пост Якова Смолія.

До призначення Смолій обіймав посаду першого заступника голови НБУ і майже рік - з травня 2017 року - виконував обов'язки голови НБУ, після того як Гонтарева подала президентові прохання про відставку і пішла у тривалу відпустку.

У 2019 році В Україні навесні пройдуть вибори президента, восени – парламенту.