У банку є півтора місяці на необхідну докапіталізацію / фото УНІАН

На даний час один з працюючих в Україні банків за результатами стрес-тестування в 2018 році потребує докапіталізації і повинен вирішити це питання до кінця березня поточного року.

Читайте такожНБУ вперше оприлюднив результати стрес-тестів найбільших банків

Про це заявила журналістам перший заступник глави Національного банку України Катерина Рожкова.

Відео дня

"Один банк на сьогодні має докапіталізуватися або провести реструктуризацію заборгованості до 1 квітня 2019 року", - сказала вона.

Рожкова зазначила, що чинне законодавство України передбачає вживання заходів впливу до банків при невиконанні вимог до капіталу.

"Ми будемо регулярно моніторити достатність капіталу банків, щорічно проводити оцінку якості активів банківської системи. У разі додаткової потреби в капіталі ми будемо вимагати докапіталізації", - сказала вона.

Як повідомляв УНІАН, згідно з Меморандумом про економічну і фінансову політику за новою програмою України з Міжнародним валютним фондом Національний банк зобов'язався прийняти належні наглядові заходи, включаючи виведення з ринку, до кінця червня 2019 року, щодо банків, які не виконали вимоги щодо докапіталізації за результатами діагностики за базовим сценарієм.