Рада удосконалила систему соцпослуг / фото УНІАН

Верховна Рада прийняла закон "Про соціальні послуги", яким дозволила залучати недержавні організації до надання соціальних послуг.

Читайте такожСоціальна допомога по-новому: хто та як буде контролювати "соціалку"

Як передає кореспондент УНІАН, за відповідний законопроект (№4607) проголосували 230 народних депутатів при необхідному мінімумі 226 голосів.

Відео дня

Перший заступник голови Комітету у справах ветеранів та осіб з інвалідністю Максим Бурбак на засіданні парламенту зазначив, що цим законопроектом впроваджується нова класифікація соціальних послуг, нові підходи до оплати соціальних послуг, виходячи з доходу особи, а не наявності осіб, які можуть допомогти.

Він також зазначив, що передбачено розширити коло надавачів соціальних послуг за рахунок залучення недержавних організацій.

Крім того, за словами Бурбака, законопроектом передбачено можливість проведення конкурсів для надання соціальних послуг.

Він підкреслив, що йдеться про нову редакцію закону про соціальні послуги та внесення змін до всіх законодавчих актів України.

Згідно з пояснювальною запискою, законопроектом визначаються права та обов'язки одержувачів соціальних послуг, а також передбачено підстави для визначення осіб, сімей, які потребують соціальних послуг.

«Основною метою є вдосконалення чинного законодавства, в тому числі в частині адміністрування соціальних послуг, підвищення статусу соціальних працівників та інших фахівців, які надають соціальні послуги, забезпечення захисту прав осіб, які отримують соціальні послуги, розширення повноважень місцевих органів виконавчої влади та органів місцевого самоврядування з питань організації надання соціальних послуг за місцем проживання осіб, які отримують такі послуги», - йдеться в документі.

Як повідомляв УНІАН, у березні 2018 року Верховна Рада ухвалила в першому читанні проект закону "Про соціальні послуги".