фото flickr.com

Європейська комісія оштрафувала платіжну систему Mastercard на 570 млн євро за порушення антимонопольних правил ЄС.

Читайте такожЗМІ розповіли, як кримчани обходять санкції та отримують картки Visa і Masterсard

Про це йдеться в повідомленні прес-служби ЄК, передає «Європейська правда».

Відео дня

"Європейська комісія оштрафувала Mastercard на 570 566 000 євро за обмеження можливостей для торговців скористатися кращими умовами, запропонованими банками в інших місцях єдиного ринку, порушення антимонопольних правил ЄС", - йдеться в повідомленні.

Єврокомісія в 2013 році відкрила розслідування, яке показало, що через міжнародні правила еквайрингу Mastercard роздрібні продавці платили більше за банківські послуги, щоб отримувати платежі за картками, ніж якщо б вони були вільні у пошуках інших подібних послуг. Це призвело до зростання цін для роздрібних продавців і споживачів, обмеження транскордонної конкуренції і до штучної сегментації єдиного ринку.

Mastercard є другою за величиною платіжною системою до Європейської економічної зони (EEA) з точки зору видачі споживчих карт і вартості операцій.

"Європейські споживачі використовують платіжні картки щодня, купуючи їжу чи одяг або роблячи покупки в Інтернеті. Забороняючи торговцям шукати кращі умови, пропоновані банками інших держав-членів, правила Mastercard штучно підвищували витрати на карткові платежі на шкоду споживачам і роздрібним торговцям в ЄС", - заявила єврокомісар з питань конкуренції Маргрете Вестагер.

Карткові платежі відіграють ключову роль на єдиному ринку ЄС, як для внутрішніх операцій, так і для платежів за кордоном або через Інтернет. Європейські споживачі і підприємства проводять більше половини своїх безготівкових розрахунків через карти.