У світі накопичилося 247 трильйонів доларів боргу / фото УНІАН

На Всесвітньому економічному форумі в швейцарському Давосі учасники чергової дискусії спробували обговорити, наскільки людство підготовлене до можливості чергової фінансової кризи і яким чином можуть їй запобігти.

Читайте такожУкраїна цього року повинна повернути понад $14 мільярдів боргів

Учасники панелі "Переосмислення світового фінансового ризику" форуму під загальною назвою "Глобалізація 4.0: формування глобальної архітектури в епоху четвертої промислової революції" кажуть, що рівень корпоративного і державного боргу фактично вищий, ніж до фінансової кризи, повідомляє Dt.ua.

Відео дня

Глобальне боргове навантаження значно вище, ніж до світової фінансової кризи, близько 225% ВВП. У світі накопичилося 247 трильйонів доларів боргу, в тому числі 63 трильйони доларів, взятих центральними урядами.

Нагадаємо, що близько трьох тисяч учасників з бізнесу, урядів, громадянського суспільства, мистецтва, культури і засобів масової інформації зібралися у швейцарському гірському місті Давос для участі в 47-му Всесвітньому економічному форумі, який присвячений деяким із найбільш гострих глобальних проблем.