Покупка з видачею готівки – це сервіс, яким користуються жителі більшості країн ЄС / фото УНІАН

Найбільший банк України ПриватБанк" спільно з Mastercard і мережею автозаправних комплексів WOG запустили новий пілотний проект з видачі готівки на касі при оплаті покупок банківською картою.

Читайте такожУкраїнці зможуть знімати гроші з картки на касі супермаркету

Як повідомили в прес-службі фінустанови, дана послуга вже доступна клієнтам банку на всіх автозаправках WOG.

Відео дня

"Купівля з видачею готівки – це сервіс, яким охоче користуються жителі більшості європейських країн, а тепер і українці. Якщо ви розраховуєтесь в торговельній мережі картою, у разі необхідності отримати готівку можна прямо на касі, а не шукати банкомат", - цитує прес-служба керівника напрямку по роботі з торговими підприємствами "Приватбанку" Євгена Васильцова.

У повідомленні наголошується, що в разі, якщо покупцеві потрібна готівка в межах невеликої суми – а дана послуга дозволяє отримати на касі супермаркету до 500 гривень - достатньо під час оплати покупки палива або супутніх товарів картою попросити у касира видати необхідну суму "живими грошима".

"Покупка товару та оплата його карткою є обов'язковою умовою для отримання готівки. Зняти готівку можна з будь-якої дебетової картки "Приватбанку" (зарплатної, студентської, соціальної) з магнітною смугою, отримання коштів з кредитного рахунку на першому етапі впровадження послуги не передбачено", - уточнили в прес-службі.

Крім того, "ПриватБанк" працює над доступністю даного функціоналу для всіх клієнтів банку, а компанія Mastercard в Україні – над доступністю даного сервісу для користувачів інших банків.

"Зараз ми продовжуємо активну роботу над розширенням екосистеми партнерів, щоб послуга зняття готівки на касі стала доступна максимального числа українців – власникам карт різних банків, і скористатися нею стало можливим у всіх ключових точках торгово-сервісній мережі країни", - цитує прес-служба директора з розвитку бізнесу Mastercard в Україні Юрія Батхина.

Довідка УНІАН. "ПриватБанк" (м. Дніпро) працює на ринку України з 1992 року і є найбільшим банком за обсягом активів. Банк знаходиться у власності держави з грудня 2016 року.

За підсумками 2018 року "ПриватБанк" отримав 11,7 мільярда гривень прибутку. В поточному році банк планує отримати понад 9 мільярдів гривень прибутку.

Мережа автозаправних комплексів WOG представлена в 24 областях України і налічує близько 400 АЗК. Щодня товарами і послугами АЗК WOG користуються понад 150 тисяч клієнтів.