США перевірять Deutsche Bank / фото УНІАН

Федеральна резервна система (ФРС) США перевіряє, як саме Deutsche Bank обробляв підозрілі транзакції на мільярди доларів від естонського підрозділу Danske Bank, який обвинувачують у відмиванні грошей, повідомляє Bloomberg з посиланням на джерела.

Читайте такожFinancial Times: Найбільший банк Данії допоміг росіянам вивести 8,5 мільярдів євро з Росії лише за рік

Розслідування ФРС знаходиться на ранньому етапі і поки має конфіденційний характер, зазначає агентство, передають «Ведомости».

Відео дня

Регулятор вивчає, чи здійснював американський бізнес Deutsche Bank належний контроль за коштами, що надходили з естонського підрозділу Danske Bank.

Розслідування щодо естонського відділення Danske Bank було розпочато в серпні минулого року, воно стосується роботи банку в період з 1 лютого 2007 року за січень 2016 року. Під підозрою опинилися практично всі операції резидентів в естонському підрозділі за цей період. Розслідування щодо Danske Bank проводить прокуратура Данії, а також регулятори Євросоюзу та США.

Скандал розгорівся, коли з'ясувалося, що в зазначений період через естонську філію Danske пройшло близько $230 млрд з Росії та інших країн колишнього СРСР. Значна частина цих коштів може бути класифікована як підозрілі операції, визнав данський банк. Через скандал у банку змінилося керівництво: гендиректор і голова ради директорів втратили свої посади.

Deutsche Bank, а також Bank of America припинили обслуговувати доларові транзакції для естонської філії Danske в 2015 р. Обидва зробили це через занепокоєння щодо відмивання грошей.