Фото: metinvestholding.com

Група Метінвест завершила перенесення системи SAP на хмарну платформу. Компанія стала першим в Україні користувачем SAP HANA Enterprise Cloud (SAP HEC). Міграція даних визнана найбільшою за обсягом у Центральній і Східній Європі: у хмарі працюють 138 систем і понад 18 000 користувачів.

Про це повідомляє прес-служба Метінвесту.

"Перехід зі своїх систем зберігання у хмарний сервіс компанія розпочала в 2017 році. Технологія SAP HEC дозволяє значно зменшити витрати ІТ-структури, прискорити обробку великих масивів даних, підвищити рівень безпеки сервісів. Надійна платформа і додатки підтримують операційну роботу Метінвесту і стають основою для майбутніх інноваційних проектів", - йдеться в повідомленні.

Відео дня

У компанії відзначають, що перенесення систем потребувало оновлення програмного забезпечення до останньої версії і міграції на нову базу даних SAP HANA. Міграція 21 основної бізнес-системи (включаючи систему планування ресурсів підприємства, систему управління перевезеннями і закупівлями, кадрового адміністрування та розрахунку заробітної плати, систему бюджетування, фінансів та інші) тривало 18 місяців і пройшло без збоїв.

Над проектом працювала виділена команда SAP, Метінвест як бізнес-замовник і «Метінвест Діджитал» – центр IT-експертизи.

Тепер проектна команда займатиметься формуванням системного підходу до управління процесами підтримки систем, розміщених у SAP НЕС, і гнучкого управління змінами.

"На цифровому ринку ми шукаємо можливості, які найкраще виконують завдання нашого бізнесу. Реалізуємо проекти та будуємо IТ-сервіси, здатні ефективно підтримувати розвиток Групи Метінвест. Так, перенесення дата-центрів на хмарну платформу SAP дозволило як покращити надійність і безпеку самої платформи, так і сконцентруватися саме на бізнес-логіці роботи процесів. Впровадження і використання цифрових технологій – один із ключових елементів трансформації бізнесу. А на цьому шляху однаково важливі як готовність бізнесу змінюватися, так і здатність задіяти нові технології", - заявив Директор з інформаційних технологій Групи Метінвест і генеральний директор «Метінвест Діджитал» Сергій Детюк.

Директор SAP Україна Максим Матяш зазначив, що міграція на SAP HEC сприятиме зростанню і зміцненню лідерської позиції Групи Метінвест в індустрії.

"Цифрова трансформація, гнучкість і готовність до впровадження інновацій – основні орієнтири успіху в бізнесі сьогодні. Переконаний, що міграція на SAP HEC сприятиме зростанню і зміцненню лідерської позиції Групи Метінвест в індустрії. Безперечно, це один із найскладніших реалізованих хмарних проектів SAP у Центральній і Східній Європі, враховуючи його масштаб і завдання. А також черговий приклад успішної співпраці компаній Метінвест, «Метінвест Діджитал» і SAP, який підтверджує, що завдяки синергії лідерства, інноваційності та високому професіоналізму команд можна досягти найамбітніших бізнес-цілей", - заявив Матяш.

Метінвест – найбільший клієнт SAP в Україні з 2012 року. Група використовує 21 SAP-систему, що автоматизує бізнес-процеси компанії практично у всіх сферах діяльності. У 2014 році Метінвест отримав сертифікат Центру експертизи клієнта SAP рівня Primary, а в 2017 році – сертифікат рівня Advanced. Компанія стала першою в Україні, четвертою в СНД і увійшла до ТОП-50 світових компаній, сертифікованих на цьому рівні.

У 2018 році в Групі створена IT-компанія «Метінвест Діджитал» як центр експертизи цифрових технологій. Цього ж року, згідно з рейтингами компанії SAP AG, Група Метінвест визнана компанією №1 з IT-зрілості в Україні та увійшла до десятки світових лідерів з IT-інновацій у металургії.

Компанія SAP, один зі світових лідерів на ринку корпоративних додатків, допомагає компаніям ефективніше управляти своїм бізнесом. Рішеннями і сервісами SAP користуються понад 380 000 клієнтів.