Крім того, в планах Рахункової палати аудит "Укрзалізниці" / фото УНІАН

Рахункова палата в 2019 році проведе аудит державних підприємств під управлінням Міністерства оборони України, а також Національного антикорупційного бюро і Національного агентства з запобіганню корупції.

Читайте такожРахункова палата анонсує перехід на міжнародні стандарти фінаудиту

Як повідомляється на сайті відомства, також найближчим часом будуть результати розпочатого минулого року аудиту ефективності витрачання коштів на ремонт доріг загальнодержавного значення в Дніпропетровській, Хмельницькій і Закарпатській областях. В цьому році такий аудит буде проведений по дорогах місцевого значення.

Відео дня

Наголошується, що значна увага цього року Рахункова палата приділить аналізу ситуації в освіті, охороні здоров'я, соціальній сфері, розвитку культури і спорту.

Крім того, в планах аудит "Укрзалізниці" в частині управління майном регіонального філіалу "Південно-Західна залізниця", держпідприємств авіаційного транспорту.

Крім цього, Рахункова палата проведе аудити діяльності суддівського корпусу, правоохоронних органів, органів держуправління, держпрограми "Теплі кредити", підтримки фермерства та АПК, заходів щодо захисту лісів від вирубки.

Як повідомляв УНІАН, правоохоронні органи почали 17 кримінальних проваджень за результатами аудитів Рахункової палати в 2018 році, в ході яких аудитори встановили порушення законодавства та неефективне використання бюджетних коштів на суму понад 4,5 мільярда гривень.