Голова МВФ Крістін Лагард назвала зустріч з Порошенком "конструктивною" / фото УНІАН

Міжнародний валютний фонд готовий підтримувати Україну, але закликає прискорити реформи для більш стрімкого економічного зростання, необхідного для підвищення рівня життя українців.

Читайте такожМВФ визначив чотири ключові виклики для України

Про це йдеться в заяві директора-розпорядника Фонду Крістін Лагард за результатами зустрічі з президентом України Петром Порошенко у Давосі, Швейцарія.

Відео дня

"Я підтвердила, що МВФ готовий і надалі підтримувати Україну разом з іншими міжнародними партнерами в її зусиллях щодо проведення реформ під керівництвом президента Порошенко, – йдеться в заяві. - Я також підкреслила нагальну необхідність для України прискорити реформи і перейти до більш стрімкого зростання, який необхідний для підвищення рівня життя громадян".

Лагард назвала зустріч з Порошенком "конструктивною".

За її словами, сторони обговорили останні економічні події і перспективи для України, а також реалізацію заходів у рамках нової програми, затвердженої Радою директорів МВФ 18 грудня.

Як повідомляв УНІАН, Рада директорів МВФ затвердила нову 14-місячну програму stand-by для України обсягом 3,9 мільярда доларів.

Україна отримала перший транш за новою програмою в обсязі 1,4 мільярда доларів 21 грудня 2018 року.

Рішення про наступні транші будуть прийматися в травні та в листопаді 2019 року під час перегляду виконання умов Меморандуму з МВФ.