Нерезиденти продовжують збільшувати вкладення в українські ОВДП / фото УНІАН Іноземці продовжують масово вкладатися в українські ОВДП / фото УНІАН

Обсяг вкладень нерезидентів в облігації внутрішньої державної позики України за підсумками щотижневого аукціону зріс на 1,779 мільярда гривень, або на 22,7% - до 9,629 мільярда гривень.

Читайте такожМінфін позичив на внутрішньому ринку майже 10 мільярдів гривень

Як свідчать дані на сайті Національного банку України, нерезиденти купують гривневі ОВДП другий аукціон поспіль, після того як відновили попит на українські облігації на попередньому аукціоні вперше з березня 2018 року.

Відео дня

З початку року за рахунок купівлі гривневих ОВДП обсяг вкладень нерезидентів в українські державні облігації зріс на 3,279 мільярда гривень або в 1,5 рази.

Як повідомляв УНІАН, обсяг вкладень нерезидентів в облігації внутрішньої державної позики України в 2018 році зріс на 1,130 мільярда гривень, або на 21,7%.

Експерти допускають деяке вплив цих операцій на валютний ринок України, оскільки при купівлі облігацій інвестори продають валюту, а при продажі – купують валюту.