Бізнес повідомив про затримки митниць в оформленні переважної більшості вантажів / фото УНІАН

Компанії-члени Європейської Бізнес Асоціації (ЄБА) повідомили про поступове розблокування митницями процесу оформлення вантажів, тоді як раніше у деяких компаній були затримані до 70 вантажівок на кордоні.

Читайте такожВ Україні запрацював єдиний казначейський рахунок для митних платежів

«Згідно з повідомленням компаній-членів, станом на другу половину дня 24 січня ситуація щодо зупинення митного оформлення вантажів на митниці, про яку бізнес говорив раніше, починає врегульовуватися», - повідомила прес-служба Європейської Бізнес Асоціації.

Відео дня

Згідно з повідомленням, перевірка митної вартості вантажу проходить без затримок і з урахуванням всіх підтверджуючих документів, які надає імпортер.

Як повідомляв УНІАН, сьогодні вранці бізнес повідомив про затримки митниць в оформленні переважної більшості вантажів на кордоні, зокрема, у деяких компаній були затримані до 70 вантажівок.

За інформацією ЄБА, митники отримали нові критерії ризику з визначенням середнього показника митної вартості в автоматизованій системі аналізу та управління ризиками (АСАУР) і затримують вантаж з продукцією, де задекларована митна вартість нижча.