Рада в лютому 2018 року прийняла закон про створення кредитного реєстру НБУ / фото УНІАН

Національний банк України зібрав у кредитний реєстр інформацію про понад 80 тисяч позичальників банків, включаючи 53,2 тисячі фізичних та 27,2 тисячі юридичних осіб.

Читайте такожНацбанк цього року викарбує за 100 мільйонів штук нових монет номіналом 5 і 10 гривень

Як повідомляється на сайті регулятора, інформацію до реєстру надають всі банки під контролем НБУ.

Відео дня

«Наповнення бази даних кредитного реєстру підвищує ефективність оцінки банками кредитного ризику і таким чином сприяє отриманню добрими і чесними позичальниками кредитів від банків, в кінцевому підсумку позитивно впливає на відновлення кредитування», - пояснила директор департаменту банківського нагляду НБУ Наталія Дегтярьова.

Також в НБУ нагадали, що з 1 вересня регулятор надав банкам можливість отримувати інформацію з кредитної реєстру НБУ, а з 1 січня 2019 року ця інформація використовується для оцінки кредитного ризику.

Як повідомляв УНІАН, Верховна Рада в лютому 2018 року прийняла закон про створення і ведення кредитного реєстру Національного банку України.

Централізований кредитний реєстр НБУ накопичує інформацію про кредитні операції позичальників, заборгованість за якими становить понад 100 мінімальних заробітних плат перед одним банком.

Позичальники, стосовно яких передані дані до кредитного реєстру, мають право отримувати з реєстру інформацію про себе та в разі незгоди з її змістом вимагати коригування.