В Україні стартувала монетизація субсидій / фото УНІАН

Міністр соціальної політики України Андрій Рева прогнозує, що після закінчення опалювального сезону безготівкова і готівкова моделі надання субсидій продовжать функціонувати паралельно.

Читайте такожСума субсидій на комуналку в 2018 році скоротилася в півтора раза

Як повідомляє прес-служба Міністерства соцполітики, про це він заявив в ефірі одного з телеканалів.

Відео дня

«Після закінчення опалювального сезону, перевіривши обидва варіанти надання субсидій, відбудеться ревізія ефективності обох варіантів, і за результатами цього буде вирішено, який варіант залишать. Я прогнозую, що ми залишимо обидва варіанти - і безготівковий, і готівковий. Ті люди, які отримали субсидію готівкою і сумлінно платитимуть, залишаться в готівковій формі, а ті, хто зірвали терміни оплати чи не сплатили, після сплати боргу будуть переведені на безготівкову форму надання субсидій», - цитує міністра прес-служба.

Як повідомляв УНІАН, в Україні стартувала монетизація субсидій на оплату комунальних послуг. Вона проходитиме в три етапи: перший етап почався 1 січня 2019 року і поширюватиметься на тих громадян, які будуть звертатися за субсидією з новим пакетом документів.

На другому етапі до монетизації мають бути залучені громадяни, яким буде призначено субсидію на неопалювальний період 2019 року, на третьому етапі очікується повний перехід на надання субсидій у грошовій формі.