/ www.ipukr.com

Про це повідомила прес-служба українського банку з посиланням на слова голови правління RBI Карла Севельди під час телефонної конференції для інвесторів, присвяченій оголошенню попередніх, не підтверджених аудитом результатів діяльності фінансової групи.

Відео дня

«Група «Райффайзен» не має намірів йти з українського ринку», - наводяться в повідомленні слова голови правління RBI.

Севельда зазначив, що в Україні група «Райффайзен» має успішний дочірній банк зі стабільною ситуацією з ліквідністю, вагомою відсотковою маржею і високим рівнем резервів на покриття потенційних ризиків.

За його словами, рішення групи про скорочення на 30% зважених на ризики активів в Україні викликане складною поточною ситуацією в регіоні.

Як повідомляв УНІАН, міжнародна фінансова група Raiffeisen Bank International AG (RBI), власник одного з найбільших в Україні «Райффайзен Банку Аваль» (Київ), прийняла рішення до кінця 2017 року скоротити обсяг ризикових активів в Україні на 30% з нинішніх 3 млрд євро.

Банк також планує скоротити обсяг ризикових активів у Росії на 20% з нинішніх 8,4 млрд євро, оптимізувати бізнес в Угорщині та продати польський і словенський підрозділи. За рахунок таких заходів банк збирається до кінця 2017 року збільшити рівень достатності капіталу до 12% з 10% на кінець 2014 року.

Читайте такожДва з найбільших банків в Україні закінчили рік, втративши по мільярду

Довідка УНІАН. «Райффайзен Банк Аваль» (Київ) працює на ринку України з 1992 року і входить до групи найбільших банків. З 2005 року банк належить міжнародній фінансовій групі «Райффайзен Банк Інтернаціональ», Австрія (96,41% акцій банку).