Призупинення роботи уряду США завершилося в п'ятницю / фото УНІАН

Часткове призупинення роботи уряду США, як очікується, обійдеться американській економіці в $3 мільярди, повідомили аналітики Конгресу в понеділок, після того як 800.000 співробітників федеральних установ повернулися на роботу.

Читайте такожТрамп допустивши можливість іншого "шатдауну"

Управління Конгресу США з бюджету повідомило, що в результаті втрат, пов'язаних із призупиненням роботи уряду на 35 днів, ВВП США в 2019 році буде на 0,02 відсотка меншим, ніж очікувалося раніше. Суттєвіших втрат зазнають компанії та окремі працівники, передає Рейтер.

Відео дня

В цілому за п'ятитижневий період економіка США втратила близько $11 мільярдів, повідомило відомство. Очікується, що $8 мільярдів вдасться компенсувати, оскільки урядові установи відновили роботу, а співробітники отримали затриману зарплату.

Найдовше призупинення роботи уряду в історії США завершилася в п'ятницю, коли американський президент Дональд Трамп і Конгрес досягли тимчасової угоди про бюджет, яка не передбачає виділення коштів на будівництво стіни на кордоні з Мексикою.

Трамп вимагав, щоб у проекті бюджету було передбачено виділення $5,7 мільярда на будівництво стіни. Він вважає це необхідним кроком для боротьби з нелегальними мігрантами, торгівлею людьми та контрабандою наркотиків, в той час як демократи називають пропозицію Трампа витратною та неефективною.

Комітет республіканців і демократів в середу запланував відкриту для громадськості зустріч, щоб спробувати досягти компромісу в питанні безпеки на кордоні до закінчення терміну тимчасового фінансування уряду 15 лютого.