Нацбанк відзначає зменшення обсягів незаконних операцій з платіжними картками / фото УНІАН

У першому півріччі 2018 року на один мільйон гривень видаткових операцій з використанням платіжних карток 64 гривні припадало на незаконні операції, тоді як у 2017 році ця сума становила 77 гривень, у 2016 році - майже 110 гривень.

Читайте такожУкраїна посіла четверте місце в світі за кількістю безконтактних платежів

Як повідомила прес-служба Національного банку України, докладну статистику з цього питання за 2018 рік в цілому регулятор повідомить протягом наступного місяця.

Відео дня

За оцінками НБУ, найбільша кількість шахрайських операцій з платіжними картками минулого року проводилося в мережі Інтернет із застосуванням методів соціальної інженерії, коли зловмисники з'ясовують персональні дані у власників карт або спонукають їх до переказу коштів на користь шахраїв.

Найбезпечнішим способом використання платіжних карток на сьогодні в НБУ назвали операції в торговій мережі.

Також в НБУ закликали користувачів платіжних карт бути обачними та не розголошувати особисту інформацію та реквізити платіжних карт, включаючи термін її дії, коди CVС2 або CVV2, ПІН-код, логін і пароль для входу у веб-банкінг, одноразові паролі для проведення додаткової перевірки автентичності.

Як повідомляв УНІАН, за оцінками Національного банку України, частка безготівкових операцій з платіжними картками в Україні за обсягом операцій за січень-вересень 2018 року зросла до 44,3% з 39,3% станом на початок року.