Положення Угоди містять застаріле регулювання часів планової економіки / фото УНІАН

Україна вийшла з угоди, яка визначає загальні умови поставок товарів між країнами Співдружності Незалежних Держав (СНД), повідомила прес-служба Міністерства економічного розвитку і торгівлі.

Читайте такожРосія знову продовжила обмеження на транзит продукції з України до Казахстану і Киргизстану

"Сьогодні, 30 січня, уряд підтримав ініціативу Мінекономрозвитку і припиняє для України дію угоди "Про загальні умови поставок товарів між організаціями держав-учасників СНД", - йдеться в повідомленні.

Відео дня

Як нагадали в міністерстві, відповідна угода 1992 року визначала принципи укладання, внесення змін та розірвання міждержавних торгово-економічних угод країн СНД, зокрема обсяги, ліміти, терміни поставок товарів, а також закріплювало конкретних постачальників за певними покупцями.

"За оцінкою Мінекономрозвитку положення зазначеної Угоди містять застаріле регулювання часів планової економіки, що є неприпустимим і не відповідає сучасним принципам ринкової економіки в Україні. Крім того, сьогодні також відсутні фактичні міждержавні торгово-економічні угоди між державами-учасницями СНД", - підкреслюється в повідомленні.

Згідно з рішенням Кабінету міністрів, Міністерство закордонних справ України у встановленому порядку проінформує Виконавчий комітет Співдружності Незалежних Держав про припинення для України дії угоди.

Як повідомляв УНІАН, 23 січня Кабінет міністрів прийняв рішення про припинення для України дії трьох угод про економічне співробітництво, укладених у рамках Співдружності Незалежних Держав (СНД).