До серпня курс гривні залишатиметься стабільним - фінансист / фото УНІАН

Політика Федеральної резервної системи США спрямована проти нинішнього президента країни Дональда Трампа. Така позиція ФРС грає на руку українській гривні.

Читайте такожУкраїнці тримають "під матрацом" 400 мільярдів гривень – банкір

Про це заявив фінансовий аналітик, керуючий партнер інвестиційної компанії Capital Times Ерік Найман на своїй сторінці в Facebook.

Відео дня

"Зміна риторики ФРС США щодо монетарної політики в найближчий місяць допоможе ризикованим і сировинним активам, а також буде грати проти долара. Україна і гривня також виграють від "голубиного розвороту" ФРС. До серпня курс гривні буде залишатися стабільним зі слабкою тенденцією до зміцнення (спасибі грошам від заробітчан і айтішників, плюс попиту на ОВДП)", – зазначив Найман.

За його словами, якби ФРС продовжила зараз "затискати гайки", то економічна криза у США настала б не пізніше літа, і до наступних виборів вже почалося б економічне зростання, що допомогло б Трампу переобратися.

"За підсумками вчорашнього засідання ФРС США впав американський долар і зросли акції та облігації. Як сказав один з учасників ринку, "це один з найбільш "голубиних" розворотних моментів з боку голови ФРС, який я коли-небудь бачив за свою 30-річну кар'єру", – пише експерт.

Найман зазначає, що своїм рішення ФРС відтягує початок економічної кризи до 2020 року (наступні президентські вибори в США відбудуться в листопаді 2020 року – ред.), і «Трамп не встигне насолодитися плодами економічного підйому, що істотно знижує його шанси на переобрання».

Аналітик прогнозує, що ФРС відновить жорсткість монетарної політики в червні або вересні, відповідаючи на зростання інфляції та високу зайнятість. До цього моменту єдиною серйозною загрозою для світової економіки залишиться Китай і торгова війна між Китаєм і США.

Довідка УНІАН. Національна валюта України в 2018 році зміцнилася до долара США на 1,4% - до 27,6883 на 1 січня 2019 року.

Державний бюджет України на 2019 рік заснований на прогнозному показнику курсу гривні до долара США до кінця 2019 року на рівні 29,4 грн/дол.

Згідно з консенсус-прогнозом опитаних УНІАН експертів, курс гривні до долара на кінець 2019 року становитиме близько 30 грн/дол.

Сьогодні, 29 січня, котирування гривні до долара США на міжбанківському валютному ринку України до закриття торгів встановилися на рівні 27,77/27,80 грн/дол.

Історичний мінімум курсу української гривні до долара США був зафіксований в лютому 2015 року і становив 30,01 грн/дол.