У Києві подорожчала вода / фото УНІАН

Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг (НКРЕКП), із 1 лютого підвищила тарифи на послуги з водопостачання та водовідведення для «Київводоканалу», повідомляє прес-служба комунального підприємства.

Читайте такожУ Києві подорожчала квартплата

Згідно з рішенням, ухваленим Нацкомісією на черговому засіданні, тариф на послугу з централізованого постачання холодної води, водовідведення (з використанням внутрішньобудинкових систем) встановлюється в розмірі 21,756 грн (у т. ч. ПДВ 3,626 грн), що на 11% більше поточного тарифу 19,596 грн за 1 куб. м.

Відео дня

Зазначається, що тарифи на послуги з централізованого водопостачання та водовідведення для споживачів Києва були підвищені на 11,4% до розміру 20,376 грн (у т. ч. ПДВ 3,396 грн) за 1 куб. м.

Як повідомляв УНІАН, на початку січня «Київводоканал» заявляв, що НКРЕКП має намір збільшити чинні тарифи на послуги з водопостачання та водовідведення для АТ «АК «Київводоканал», а рішення про це було ухвалено в грудні минулого року після відкритого обговорення проектів постанов.

За попередніми заявами, тарифи мали зрости на 13,9% (із чинного тарифу в 18,288 грн за куб. м), а тариф на послугу з централізованого постачання холодної води та водовідведення - на 13,35% (поточний тариф - 19,596 грн) .

У жовтні 2018 року в Києві підвищили тарифи на холодне водопостачання та водовідведення на 17-20%.