НБУ оштрафував банк Тігіпка / фото УНІАН

«Універсал Банк» пояснює застосування до нього штрафних санкцій Національного банку України на суму 14,382 млн грн діяльністю банку в період володіння колишніх акціонерів і менеджменту.

Читайте такожзапідозрив НБУ банк Тігіпка в незаконному переведенні в готівку 4 мільярдів

У коментарі на своєму сайті банк підтвердив, що оштрафований за підсумками перевірки за періоди з липня 2015 по квітень 2018 року на суму 0,46% від статутного капіталу.

Відео дня

«Штраф накладено у зв'язку з обслуговуванням клієнтів, ділові відносини з якими були встановлені ще в 2015-2016 роках - у період управління попередніх акціонерів банку та їх менеджменту», - йдеться в повідомленні.

У банку підкреслили, що після покупки «Універсал Банку» в грудні 2016 року фінансово-промисловою групою "ТАС" були негайно вжиті заходи щодо зміни і посилення процесів встановлення ділових відносин з клієнтами.

«У першому кварталі 2017 року були виявлені та припинені відносини з клієнтами, чия репутація не відповідала політиці банку», - стверджують у фінустанові, зазначаючи, що ці заходи були позитивно оцінені та враховані Нацбанком в звіті за підсумками перевірки.

Також повідомляється, що за період управління нового керівництва банку перевірка НБУ порушень не виявила, і «Універсал Банк» працює в штатному режимі.

Як повідомляв УНІАН, Національний банк за результатами перевірок у січні 2019 року в напрямку протидії відмиванню доходів, одержаних злочинним шляхом, застосував заходи впливу до трьох банків. У тому числі регулятор оштрафував «Універсал Банк» на 14,382 млн грн за проведення ризикової діяльності у сфері фінансового моніторингу.

Група "ТАС", яка належить бізнесменові Сергію Тігіпку, в грудні 2016 року завершила операцію з купівлі «Універсал Банку» у міжнародної фінансової групи Eurobank (Греція), яка володіла фінустановою з 2006 року.