«Укргазбанк» почали готувати до приватизації / фото УНІАН

Міжнародна фінансова корпорація (IFC) розпочала підготовку до входження в капітал державного «Укргазбанку», повідомляється на сайті Міністерства фінансів України.

Читайте такожСправа про розкрадання 98 мільйонів «Укргазбанку»: прокуратура скерувала до суду обвинувальний акт

«Міністерство фінансів, IFC і державний «Укргазбанк» починають оцінку і структурування фінансового інструменту для входження IFC в капітал банку, яке було анонсовано під час Всесвітнього економічного форуму в Давосі», - йдеться в повідомленні.

Відео дня

Відзначається, що такий прогрес став можливим в результаті успішного виконання Міністерством фінансів і «Укргазбанком» умов підписаного в листопаді 2017 року тристороннього Меморандуму про взаєморозуміння щодо підтримки приватизації (продажу) банку.

Згідно з Меморандумом, IFC сприяла зміцненню корпоративного управління банку, забезпеченню його операційної незалежності та подальшого вдосконалення постійної банківської моделі, заснованої на комерційній доцільності.

«Входження IFC в капітал «Укргазбанку» стане потужним сигналом для міжнародних інвесторів і сприятиме подальшому розвитку банківської системи в цілому», - прокоментувала міністр фінансів Оксана Маркарова.

За інформацією Мінфіну, кооперація IFC і банку вже дозволила реалізувати понад 145 проектів у сфері чистої енергетики з використанням біопалива, гідроенергії, сонячної і вітряної енергії з загальною потужністю об'єктів 866 мегават, що становить чверть від усіх потужностей ВДЕ в Україні. Завдяки цим проектам зниження викидів СО2 становило більше 1 млн тонн щорічно.

Довідка УНІАН. «Укргазбанк» (м. Київ) працює на ринку України з 1993 року. За результатами докапіталізації банку за участю держави в 2009 році частка Міністерства фінансів в капіталі «Укргазбанку» становить 95%.

У 2018 році «Укргазбанк» отримав 766 млн грн прибутку, що на 22,8% вище показника за 2017 рік.

У кінці січня Міжнародна фінансова корпорація (IFC) підтвердила готовність до входження в капітал державного «Укргазбанку». Підготовка почнеться протягом наступних місяців.