Нацбанк сподівається, що вибори ніяк не вплинуть на економіку / фото УНІАН

Майбутні президентські та парламентські вибори в Україні поки не вплинули на валютний ринок країни, але стримують інвестиційну активність компаній.

Читайте такожВ Україні відзавтра скасовують понад 20 обмежень на валютному ринку

Про це повідомив журналістам заступник голови Національного банку України Олег Чурій.

Відео дня

«Були певні побоювання, що вплив виборів буде восени в зв'язку зі збільшенням політичної активності. Але ми бачили, що восени нічого не сталося, взимку нічого не відбувається», - сказав Чурій.

За його словами, Нацбанк сподівається, що ці процеси ніяк не вплинуть на економіку України.

«Хоча, безумовно, певне уповільнення інвестицій в зв'язку з виборами є. На рівні компаній. Вони поки не активізують свою інвестиційну діяльність», - додав Чурій.

Довідка УНІАН. Національна валюта України в 2018 році зміцнилася до долара США на 1,4% - до 27,6883 на 1 січня 2019 року.

Державний бюджет України на 2019 рік засновано на прогнозному показнику курсу гривні до долара США до кінця 2019 року на рівні 29,4 грн/дол.

Згідно з консенсус-прогнозом опитаних УНІАН експертів, курс гривні до долара на кінець 2019 року становитиме близько 30 грн/дол.

Котирування гривні до долара США в середу, 6 лютого, на міжбанківському валютному ринку України до середини торгів встановилися на рівні 26,94/26,97 грн/дол. Котирування гривні до євро перебувають на рівні 30,68/30,71 грн/євро.